Pesäluokka

Pesäluokka on pienryhmä, jossa oppilaat saavat yksilöllistä tukea opettajalta normaaliluokkaa enemmän.

Koodiopen pitämä päiväkirja oppituntien kulusta on seuraavassa.

Lautapelit:
Pesäluokassa pelattiin ensimmäisellä kerralla kahdessa ryhmässä 4 + 4 (2-6 luokkalaisia) Robogemiä ilman F-korttia. Opasvideo katsottiin ensin. Säännöt omaksuttiin aika kohtuullisesti ensimmäisellä kerralla, mutta pelaajat olivat niin kilpahenkisiä, että se häiritsi peliin keskittymistä jonkin verran. Todettiin opettajan kanssa, että tässä pienryhmässä peli onnistuu paremmin esim. 2-3 pelaajan ryhmässä. Toisella kerralla pelattiinkin pienimmissä ryhmissä ja se auttoi kovasti keskittymiseen. Säännöt oli omaksuttu jo ensimmäisellä kertaa, ja toisella kerralla peli sujui hienosti. Peliin käytettiin aikaa kerallaan n. 45 min. Tämä peli opettaa pelaajille myös häviämistä, joka tuntui usealle olevan haaste tässä ryhmässä.

Code.org
Harjoiteltiin code.org tehtävien kanssa ensimmäisellä kertaa 45min. Oppilaat pääsivät tehtävässä hyvin alkuun. Hieman hermoja koeteltiin muutamien osalta vaativammissa tehtävissä. Mutta kaiken kaikkiaan tehtävä sopi hyvin tähän pienryhmään. Toisella kerralla
pPäätettiin tehdä sama tehtävä uudelleen, koska moni oli pois ja kaikilla jäi paljon tehtäviä tekemättä. Toisella kertaa pelattiin n. 40 minuuttia. Tehtävän uusinta aiheutti turhautumista eräässä oppilaassa, ja hänen kanssaan koodiope tekikin yhteistyössä Minecraft- tehtävää. Kaveri oli erittäin taitava ikäisekseen, kunhan sai pidettyä turhautumisensa virheisiin kurissa. Pesäluokassa voisi ajatella tehtävän lisääkin tämän tyyppisiä tehtäviä, kun kavereilla kerran taitoa on. Tulisi onnistumisen kokemuksia lisää!

Legorobotit:
Luokan oppilaat jaettiin kahteen ryhmään 3 + 3. Ryhmä kerrallaan kokeili ohjausta ja sitten ohjelmointia. Rauhallisesti sujui tällä kokoonpanolla. Oppilaat olivat oikein innostuneita aiheesta.