Etuluokka

Etuluokka on pienryhmä, jossa oppilaat saavat yksilöllistä tukea opettajalta normaaliluokkaa enemmän.

Koodiopen pitämä päiväkirja oppituntien kulusta on seuraavassa.

Lautapelit:
Etuluokka pelasi lautapelejä koko ryhmä yhdessä eli neljä poikaa 7-12 vuotiaita. Lautapelit olivat Robogem ja TurtlesRobo, ja pelit pelattiin ilman F-kortteja. Pelikertoja oli kolme, yhdellä kerralla pelattiin n. 60 minuuuttia. YouTube- opasvideo katsottiin ensimmäisen kerran alussa ennen pelaamisen aloittamista. Tämän tunnin tehtävä palveli myös ryhmäytymistä, koska luokkaan oli juuri tullut uusia oppilaita. Keskittyminen riitti oppilailla hyvin. Pelaaminen onnistui rauhallisesti ja oppilaat pääsivät sisään sääntöihin aika äkkiä. Säännöistä piti muistutella hieman enemmän, mutta tässä ryhmässä melkein kaikki olivat myös hyviä häviäjiä.

Code.org koodaustunti:
Pelattiin n. 50 minuuttia. Tehtävä sujui kaikilta mallikkaasti, vaikka ryhmässä onkin hyvin eri-ikäisiä lapsia. Avustajia oli riittävästi, ja nuorimmatkin ehtivät tehtävä melkein loppuun saakka. Vanhin oppilas oli kuutosluokalta, nuorimman ykköseltä.

Legorobotit:
Kaikki neljä oppilasta olivat kerrallaan ohjaamassa robotteja ja ohjelmoimassa. Sopivan kokoinen oli ryhmä tämän tyyppiseen työskentelyyn. Rauhallinen tunti. Ryhmässä yksi 6. luokkalainen, joten hän saa vielä rakennettavakseen yhden legorobotin. Koodiope käy auttamassa ohjelmoinnin kanssa alkuun, kunhan robotti valmis.