Mikä se on?

Ohjelmointi tulee peruskouluihin 2016 syksyllä. Se tarkoittaa sitä, että myös alakoulussa ykkös-kuutosluokkien oppilaat alkavat opiskella koodausta kirjoittamisen ja laskemisen taitojen rinnalla.

”Ohjelmointi tulee peruskouluihin, koska yhteiskuntamme on yhä enemmän tietotekniikan kyllästämä. Oppilaiden on opittava ymmärtämään tätä teknologista yhteiskuntaa ja kyettävä muokkaamaan sitä ja luomaan siinä uutta. Pelkkä kuluttajana toimiminen ei ole riittävä tavoite peruskoulutukselle.” http://koodiaapinen.fi/koodauksen-merkitys-yhteiskunnassa/

Rauskin koodikoulu on Rieska-Leader rahoitteinen YLEISHYÖDYLLINEN PROJEKTI, jossa etsittiin käytännön kokeiluilla Raudaskosken alakoulun oppilaille soveltuvia tapoja oppia ymmärtämään ohjelmointia ja opettajille sopivia tapoja opettaa ohjelmointia. Yläkoulun oppilaille pidettiin koodikerhoa, jossa he saavat kokeilla uutta harrastusta.

Toteuttajia olivat yhteistyössä Raudaskylän kyläyhdistys ry ja Raudaskosken koulun oppilaat sekä opettajat . Rahallista tukea eli sponsorirahaa saatiin parilta ohjelmistoalan yritykseltä: Dataseppä ja Ohjelmointi A.Rajamäki.

 

rahoittajat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s