Lautapelit

Rauskin koodikoulussa pelataaan seuraavia pelejä: Robot Turtles, Robogem, RoboRally. Näistä Robogem on suomalainen lautapeli – Juhani Paanasen suunnittelema. Muut kaksi ovat englanninkielisiä.

Robot Turtles on näistä yksinkertaisin, sillä on helpoin aloittaa 0-2 luokkalaisten kanssa. Vaikeusastetta voi lisätä ottamalla mukaan Funktio-kortit, ja vaikeammat peliasetukset. Toisaalta 0-2 luokkalaisille on kokemusten mukaan ollut aika haastavaa Funktion hahmottaminen, sen ehtii kyllä opetella tulevina vuosinakin.

Robogem innostaa todella paljon oppilaita ikäryhmässä 3-4 luokkalaiset. Robogem:n Funktio tuntui olevan hieman haastavampi hahmottaa oppilaille tässä pelissä, kuin oli Robot Turtles pelissä.

Robo Rally:n suositusikä on 10+. Se sai useat 5-6 luokkalaiset innostumaan pelaamisesta, mutta toisaalta osa koki pelin liian haastavaksi. Pelissä on paljon erilaisia sääntöjä opittavana, mutta niihän on toisaalta oikeassa ohjelmoinnissakin.  Tätä peliä ehkä kannattaakin pelailla sitten, kun Robogem alkaa tuntua liian helpolta!