Lautapelit

Rauski-robo on lomalla muutamia viikkoja, mutta kuuli koodiopelta lasten pelanneen lautapelejä Rogogem, Roborally ja RoboTurtles. Hauskaakin oli, mutta samalla opittiin uusia asioita ohjelmoinnista kuin vahingossa.

Mitä lautapeleistä opittiin ?
Lautapelejä pelaamalla  tuleva tutuksi ohjelmoinnin käsitteistä:  käskyt ja funktiot. Opitaan lisäksi, että ohjelmakoodi luetaan/suoritetaan vasemmalta, ja ohjelman suoritus keskeytyy ohjelmointivirheeseen.

Mitä pelejä pelattiin ?
Robogem on Suomalainen lautapeli, jossa ohjelmoidaan robotti- nappula liikkumaan laudalla ja napsimaan timantteja. Tämä sopii Rauskin koodikoulun kokeilun perusteella erinomaisesti 1 – 6 luokkalaisille, ja YouTube:n ohjeilla lapset pääsevät nopeasti pelin alkuun. Ekaluokkalaisille peli tuottaa haastetta peruspelinäkin, ja ohjaajan apua tarvitaan. Nelosluokasta eteenpäin pelaaminen sujuu ilman apuja, ja mukaan voi ottaa F-kortit eli funktiot, joilla pelin vaikeusastetta voidaan hieman lisätä.

Robogem

Roborally puolestaan on hiukan haastavampi 10+ ikäisille suunnattu peli. Koodiope käänsi ohjeet yksikertaistettuna suomen kielelle. Tässä pelissä voittaa se, joka ohjelmoi robottinsa nopeimmin kiertämään Liput laudalla. Ohjelma robotille tehdään korteista, jotka kertovat robotille liikkeen suunnan ja askelten määrän esim. Turn-left, Forward 2,  Turn-left, U-turn. 5. – 6. luokan oppilaat kokivat pelin haastavaksi oppia, mutta palkitsevaksi ja hauskaksi pelata n. 6 hengen ryhmissä. Osalle porukkaa peli oli liiankin haastava, jolloin mielenkiinto sitä kohtaan väheni.

Roborally

RobTurtles on 1-4 luokkalaisille parhaiten soveltuvat peli. Kilpikonnahahmoja liikutellaan nuolikomentojen avulla kohti omaa timantti. Tielle sattuu erilaisia esteitä, jotka on väistettävä tai kierrettävä. Peliä voi pelata aluksi hyvin helpolla tasolla, jolloin pienimmätkin pääsevät juonesta kiinni. Vaikeutta voi lisätä aste asteelta lisäämällä esteitä pelilaudalle. Toisaalta nelosluokkalaiset ymmärtävät tämän pelin avulla helposti mitä tarkoittaa Funktio ohjelmoinnissa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s